Šolc: Zabrinjavajući rezultati partija desne orijentacije

On je naveo da te stranke ne mogu da se vrate "uobičajenom poslu" da bi ponovo pridobile birače

10.06.2024. 20:40
  • Podijeli:
Olaf Scholz_Anadolija-63d14bb71e732.webp Foto: Anadolija

Njemački kancelar Olaf Šolc rekao je da je evropski izborni rezultat loš za sve koalicione stranke njemačke Vlade i da više ništa nije isto.

On je naveo da te stranke ne mogu da se vrate "uobičajenom poslu" da bi ponovo pridobile birače.

"Stvari više nisu iste i ne može se reći posao ide po uobičajenom redu", rekao je Šolc na konferenciji za novinare u Berlinu.

On smatra da su dobici krajnje desnih partija zabrinjavajući i da dobici partija desne orijentacije ne smiju da postanu norma.

"Moramo da vodimo računa o tome. Nikada se ne smijete na to navikavati i oni se moraju potiskivati", napomenuo je Šolc, prenosi Srna.

Šolc je rekao da se zalaže za brzo donošenje odluke o liderstvu EU, dodajući da se predsjednik Evropske komisije mora osloniti na demokratsku većinu tradicionalnih demokratskih partija u Evropskom parlamentu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()