Snowden neće biti mobilisan u rusku vojsku

Bivši američki obavještajac nije služio u ruskoj armiji i samim tim ne spada u kategoriju građana za mobilizaciju

26.09.2022. 19:31
  • Podijeli:
snowden edward snouden 2021-09-02T121234Z_893504706_RC2NHP9S0BRA_RTRMADP_3_RUSSIA-FORUM-SNOWDEN-1664208954520.webp Foto: Reuters

Bivši američki obavještajac po ugovoru i uzbunjivač Edward Snoeden, koji je dobio rusko državljanstvo, nije služio u ruskoj armiji i neće biti pozvan u okviru djelimične mobilizacije, rekao je njegov advokat u Rusiji Anatoli Kučerena.

"On nije služio u ruskoj armiji i samim tim, prema našem sadašnjem zakonu, ne spada u kategoriju građana koji sada dobijaju pozive. Znate da sada pozivaju rezerviste koji su služili i imaju određenu specijalnost", rekao je Kučerena.

Advokat je dodao da će Snowden postupiti u skladu sa ruskim zakonom.

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je danas ukaz kojim se dodjeljuje rusko državljanstvo bivšem američkom obavještajcu po ugovoru Edwardu Snowdenu.

Kučerena je rekao da će zahtjev za dobijanje ruskog državljanstva uskoro podnijeti i Snowdenova supruga.

Prema navodima advokata, Snoudenova kćerka, koja je rođena u Rusiji, dobila je rusko državljanstvo po rođenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()