Snimke iz bolnice u Gaziantepu: Pogledajte šta su uradile medicinske sestre

Tokom ovih kriznih trenutaka pojavljuju se i brojne priče o neviđenoj hrabrosti

13.02.2023. 19:33
  • Podijeli:
bebe_turska_foto_TW-63ea482f0ac56.webp Foto: Twitter/Andrew Hopkins

U ponedjeljak 6. februara snažan potres je pogodio Tursku i Siriju, a broj mrtvih u tragediji premašio je 33.000.

Tokom ovih kriznih trenutaka pojavljuju se i brojne priče o neviđenoj hrabrosti, a jedan takav zabilježile su nadzorne kamere u bolnici.

Naime, dok je snažan potres tresao zgrade u turskom gradu Gaziantepu, medicinske sestre su, umjesto da pobjegnu spašavajući živu glavu - potrčale na neonatalni odjel i rukama čuvale inkubatore s bebama kako bi spriječile njihov pad.

Video koji se naveliko dijeli na društvenim mrežama navodno je snimljen u Gaziantepu, jednom od najteže pogođenih gradova u Turskoj.

Video je podijelio i turski ministar zdravstva Fahrettin Koca.

"Tokom prvog udara, naše dvije prijateljice, medicinske sestre pokazale su nevjerojatnu hrabrost. Umjesto da pobjegnu van pokušale su spriječiti da se inkubatori s bebama prevrnu", napisao je na Twitteru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()