Slovački premijer otpušten iz bolnice

Robert Fico preživio atentat

30.05.2024. 22:34
  • Podijeli:
robert fico - 18 april 2024 - profimedia-6645a35ba2cf1.webp Foto: Profimedia

Slovački premijer Robert Fico, koji je prije 15 dana ranjen iz vatrenog oružja, otpušten je iz bolnice u Banskoj Bystrici, gdje je bio hospitaliziran nakon napada, i nastavit će oporavak u svom domu u Bratislavi, javili su slovački mediji.

Do napada je došlo 15. maja kada je Fico ušao među svoje pristaše nakon sjednice vlade u Handlovi, mjestu u centralnom dijelu Slovačke.

Odmah je podvrgnut operacijama od nekoliko sati u bolnici u Banskoj Bystrici.

"Robert Fico premješten je večeras iz naše bolnice prema Bratislavi", rekla je Ruzena Mataseje, glasnogovornica bolnice, bez pojašnjenja o tome kamo je tačno Fico transportiran.

Tokom jutra direktorica bolnice Miriam Lapunikova rekla je da je premijer izrazio želju da nastavi oporavak u svom domu nakon što napusti njihovu bolnicu.

Iz bolnice u Banskoj Bystrici rekli su da su zadovoljni stanjem predsjednika vlade, koje se popravlja.

Napadač na Fica, kojeg su slovački mediji identificirali kao Juraja Cintulu (71), odmah je uhapšen i stavljen u pritvor pod optužbom za pokušaj ubistva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()