Skandal na Grčkoj: Vlasnik hotela postavio skrivene kamere u sobe i snimao goste

Istraga grčke policije pokrenuta je nakon prijave mladog para, koji je krajem septembra 2022. godine u sobi u kojoj su proveli noć, pronašao kameru

02.05.2023. 12:19
  • Podijeli:
hotel-ge040772ed-1920.jpg

Nastala je prava uzbuna među turistima nakon što je otkriveno da je vlasnik hotela na Halkidiku u Grčkoj postavio kamere u hotelske sobe.

Kako prenose grčki mediji, vlasnik hotela na Halkidikiju instalirao je skrivene kamere po sobama i nezakonito pratio i snimao privatne trenutke svojih gostiju.

Istraga grčke policije pokrenuta je nakon prijave mladog para, koji je krajem septembra 2022. godine u sobi u kojoj su proveli noć, pronašao kameru.

Kako je saopšteno iz policije, tokom istrage je utvrđeno da je 34-godišnji vlasnik hotela snimao i pratio 27 osoba, od kojih su velika većina grčki i strani turisti, od kojih je 13 identifikovano.

Protiv vlasnika je podneta prijava koji će biti prosleđen prvostepenom tužilaštvu Halkidikija, zbog kršenja zakona o ličnim podacima i privatnosti telefonske komunikacije i usmenog razgovora.

Kako se navodi u istom saopštenju, u pretresu prostorija turističkog smještaja pronađeno je šest „skrivenih“ kamera, simulirajućih punjača za mobilne telefone, osam memorijskih kartica, registrator za spoljni nadzor zatvorenog kruga, jedinica za digitalno skladištenje podataka, pronađeni su i oduzeti prenosni elektronski računar, tablet uređaj i mobilni telefon, prenosi novi sajt tvks.gr.

Turisti ogorčeni

Otac jednog četvorogodišnjaka je progovorio je za medije i opisao šta je doživio u hotelu prošlog leta sa svojom porodicom, kao i misli koje su mu prolazile kroz glavu kada je otkrio kameru.

„I naš lični život, a posebno naše dijete su pogođeni. Mijenjali smo mu pelenu, bio je nag previše sati u sobi i uopšte nije bilo prijatno znati da je neko ovo snimio i da to može da koristi bilo gdje na internetu” kaže otac djeteta.

U noćnom ormariću pored njihovog kreveta, crni uređaj, koji liči na punjač za mobilni telefon sa usb portom, snimao je njihove privatne trenutke u sobi u kojoj su boravili na Afito Halkidikiju.

„Izgledalo je kao neki punjač za telefon sa USB portom. To je snimalo nas dok smo bili u sobi. Ne znam kakva je kamera u tom čudu, niti kakve je snimke mogla da napravi i iz kojih uglova. Mislim da je sa tog stočića mogla cijelu sobu da snimi“, kaže otac.

U sobama hotela otkriveno je ukupno 6 skrivenih kamera koje su snimale sliku i zvuk.

„Sjećam se da sam supruzi rekao da ne puni telefon na tom čudu jer smo imali naše punjače, a i da je u zidu imao USB utičnicu, tako da to crno čudo nismo ni dirali. Tek sada znam da je tu bila kamera“, navodi on.

Kako kaže ovaj otac, utisci o smještaju su u početku bili odlični, a zapravo je i sam čestitao hotelijeru koji je sada optužen.

„Bio je na nivou hotela sa pet zvjezdica. Imao je sef unutra, aparat za kafu, klimu, lijepo kupatilo. Bilo je jako dobro i vlasnik kojeg smo sreli dao nam je neke popuste za kafić u centru sela. Lično sam mu čestitao, jer sam bio oduševljen poslom koji je uradio i sve je bilo po veoma razumnoj cijeni“, rekao je on, piše Nova.rs.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()