Šef radnicima u Njemačkoj isplatio nevjerovatan bonus: Zamislite da vam ovaj novac stigne na račun

Većina od 100 radnika svaki za svoj rad na kultnoj videoigrici Tibia prima bonus koji iznosi deset mjesečnih plaća, što je 85 posto njihove godišnje plaće, pišu njemački mediji

30.05.2024. 13:15
  • Podijeli:
njemačka_leopard_anadolija 1-63d04a6ff3850.webp Foto: Anadolija

Ferrari svojim radnicima isplaćuje godišnji bonus od 13.500 eura (više od 26 hiljada KM), Porsche 10.000 eura (više od 19.5 hiljada KM), Mercedes 7.300 eura (više od 14 hiljada KM), Opel 2.000 eura (oko 3.920 KM). Ali, bonus koji radnicima daje kreatora malih videoigara Cipsoft u Bavarskoj je zaista poseban.

Većina od 100 radnika svaki za svoj rad na kultnoj videoigrici Tibia prima bonus koji iznosi deset mjesečnih plaća, što je 85 posto njihove godišnje plaće, pišu njemački mediji.

Prema informacijama Cipsofta, radnici se mogu veseliti prosječnoj posebnoj isplati od 43.500 eura (više od 85 hiljada KM).

Radnici dobivaju bonus uz svoju fiksnu plaću

"Cipsoft prosljeđuje četvrtinu svog godišnjeg profita svojim radnicima u obliku tantijema. Svi koji su zaposleni u Cipsoftu duže od 2,5 godine dobivaju puni bonus", rekao je šef Stephan Vogler. Radnici dobivaju bonus uz svoju fiksnu plaću.

Godišnja dobit trenutno se popela na 14,5 miliona eura (28.4 miliona KM - plus od 22 posto u odnosu na prethodnu godinu).

"Sretni smo što možemo voditi servisnu videoigru ​​uživo Tibiju iza koje stoji vrlo lojalna zajednica, ali u koju smo također ulagali na pravim mjestima tijekom posljednjih nekoliko godina", rekao je Vogler.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()