SBU preuzela odgovornost za napad na Krimski most

Vasilj Maljuk, šef Službe bezbjednosti Ukrajine /SBU/, rekao je da njegova agencija stoji iza napada

26.07.2023. 19:17
  • Podijeli:
krimski most twitter @COUPSURE-1665209680613.webp Foto: Twitter @COUPSURE

Ukrajinska obavještajna agencija preuzela je danas prvi put odgovornost za sabotažu Krimskog mosta prošlog oktobra.

Vasilj Maljuk, šef Službe bezbjednosti Ukrajine /SBU/, rekao je da njegova agencija stoji iza napada.

"Bilo je mnogo različitih operacija, specijalnih operacija. O nekima ćemo poslije pobjede moći da govorimo javno i naglas, o drugima nećemo uopšte", rekao je Maljuk predstavljajući poštansku marku kojom se obilježavaju ratne operacije specijalnih snaga.

On je dodao da je jedna od tih akcija i rušenje Krimskog mosta 8. oktobra prošle godine.

Most je teško oštećen u oktobru u snažnoj eksploziji, a ruski zvaničnici kažu da je eksploziju izazvao kamion koji je eksplodirao dok je prelazio most, pri čemu su tri osobe poginule.

Krimski most ponovo je bio meta napada u julu, ali Maljuk nije spomenuo ko stoji iza tog incidenta.

Krimski most preko Kerčkog moreuza, dužine 18 kilometara, je jedina direktna veza između transportne mreže Rusije i poluostrva Krim.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()