Sahranu kraljice obezbjeđuje 10.000 policajaca

Na putu od Vestminsterske opatije do Vindzorskog zamka, gdje će kraljica biti sahranjena, bitće raspoređeno oko 2.300 policajaca

18.09.2022. 18:29
  • Podijeli:
sahrana Elizabete II 04_reuters.JPG Foto: Reuters

Sahranu britanske kraljice Elizabete Druge sutra će obezbjeđivati 10.000 policajaca, rekao je zamjenik šefa londonske policije Stjuart Kendi.

On je naveo da će na putu od Vestminsterske opatije do Vindzorskog zamka, gdje će kraljica biti sahranjena, biće raspoređeno oko 2.300 policajaca tokom prolaska posmrtne povorke.

"Ovo je policijska operacija koja je već dugo planirana ali sutra ćemo ući u posljednju i najtežu fazu. Prvo i najvažnije je da osiguramo bezbjednu i sigurnu državnu sahranu i kretanje povorke, ali isto tako i sve prisutne", naglasio je Kendi.

Kralj Čarls Treći juče se sreo sa novim šefom londonske policije Markom Raulijem i ostalim službenicima zaduženim za bezbjednosnu operaciju tokom sahrane.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()