SAD nisu izdale vize većini članova ruske delegacije

Vize su dobili neki članovi delegacije, koja sa šefom diplomatije Sergejem Lavrovom, putuje na zasjedanje Generalne skupštine UN-a

14.09.2022. 22:19
  • Podijeli:
zgrada UN_Pixabay.jpg Foto: Pixabay

SAD nisu izdale vize većini članova ruske delegacije koja treba da putuje na zasjedanje Generalne skupštine UN ove sedmice, rekao je danas novinarima ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja.

Nebenzja je rekao da su vize dobili neki članovi delegacije, koja putuje sa šefom diplomatije Sergejem Lavrovom, ali da većina nije, prenio je TASS.

"Očekujemo brzo izdavanje viza od administracije SAD delegaciji koja ide na segment sastanka Generalne skupštine na visokom nivou", izjavio je Nebenzja.

Na pitanje da li bi ruska delegacija mogla da propusti Generalnu skupštinu UN, Nebenzja je odgovorio da ne treba spekulisati o tome, već sačekati ishod i onda razgovarati.

Dio zasjedanja Generalne skupštine UN sa učesnicima visokog ranga otvara se 20. septembra.

Nebenzja je rekao i da Rusija ne podržava odluku da se predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom dozvoli da se putem unapred snimljenog videa obrati Generalnoj skupštini UN, jer je to kršenje pravila.

"Ovo je još jedno kršenje pravila koja smo mi (države članice UN) postavili. Zelenski nema problema da putuje širom zemlje, on je juče posjetio regione, ali ne može da dođe ovde (na Generalnu skupštinu)", rekao je Nebenzja, preneo je TAS S.

"Ako ne možete da dođete, pošaljite svog predstavnika koji će govoriti na Generalnoj skupštini. Ovo je još jedan prekršaj", rekao je Nebenzja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()