SAD nije upoznata s promjenom državljanstva Snowdena

Pozicija Vašingtona po pitanju bivšeg američkog obaveštajca se nije promijenila

26.09.2022. 21:59
  • Podijeli:
Edvard Snouden profimedia-1664212108236.webp Foto: Profimedia

Američki State department nije upoznat sa bilo kakvom promjenom državljanstva Edwarda Snowdena, izjavio je danas portparol State departmenta Ned Price povodom informacije da je Snowdenu dodijeljeno rusko državljanstvo.

On je dodao da se pozicija Vašingtona po pitanju bivšeg američkog obaveštajca nije promijenila, prenio je Reuters.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je ranije danas ukaz kojim je dodelio rusko državljanstvo bivšem savetniku američke Nacionalne obaveštajne agencije (NSA) Edwardu Snowdenu.

Snowden živi u egzilu u Rusiji od 2013. godine nakon što je objavio strogo povjerljive informacije o programima nadzora američkih službi.

SAD ga traže zbog špijunaže pošto je tajne informacije dostavio "Washington postu" i "Guardian".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()