Sad i njemački student oštetio Koloseum, grebao cigle u prizemlju

Riječ je o maloljetniku

16.07.2023. 13:13
  • Podijeli:
Koloseum Rim_Andrew Medichini AP Tanjug-649dc2ec1bb23.webp Foto: Andrew Medichini / AP / Tanjug

Njemački student (17), koji je bio u pratnji profesorke, oštetio je rimski Koloseum, saopštila je danas italijanska policija.

Karabinjeri su, na zahtjev nadzornog osoblja arheološkog odsjeka Koloseuma, intervenisali, osudili i administrativno sankcionisali njemačkog turistu, koji je, kako prenosi italijanska ANSA, bio iznenađen, iako je prije toga grebao dio cigle u prizemlju poznatog istorijskog objekta.

Italijanska agencija navodi da je ovo treći slučaj oštećivanja Koloseuma u nekoliko nedjelja.

Prvi koji je oštetio Koloseum ovog mjeseca bio je turista iz engleskog Bristola, kada je ključem urezao svoje i ime njegove djevojke.

On se potom u pismu izvinio gradonačelniku Rima i Italijanima, pravdajući se da nije znao koliko je star spomenik.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()