Raisi ubijeđen: Vojska Irana je "naučila lekciju" Izrael

Napad je označen kao “istorijska, moćna, pobjednička operacija.”

14.04.2024. 15:50
  • Podijeli:
Ebrahim Raisi foto reuters-653e0cfa999fb.webp Foto: Reuters

Predsjednik Irana Ebrahim Raisi rekao je da je vojska te zemlje sinoć “naučila lekciju” Izrael.

“Svaka nova avantura biće odgovorena težim i žalosnim odgovorom”, navodi se u objavi na platformi X.

Napad je označen kao “istorijska, moćna, pobjednička operacija.”

“Iranske oružane snage cionističkog su neprijatelja naučile lekciju. Svaki novi nepromišljeni odgovor neprijatelja naići će na jači i oštriji odgovor. Odbrambena akcija koju sprovode oružane snage je prirodno pravo na legitimnu odbranu naše zemlje kao odgovor na cionističku agresiju na naše interese. Sinoćnje kombinovane operacije nose poruku snage i moći islamskoj naciji, te poruku straha i poniženja neprijateljima čovječanstva. Iran je proteklih mjeseci iskoristio sve regionalne i međunarodne sposobnosti da upozori međunarodnu zajednicu na nedjelotvornost Vijeća sigurnosti”, navodi se u saopštenju, prenosi N1.

Potom su dodali:

“Jučerašnja operacija dolazi u kontekstu odbrane iranskog suvereniteta i nacionalnih interesa, kažnjavanja neprijatelja i jačanja regionalne sigurnosti. Iranska akcija bila je pametna i proračunata, a iranske bespilotne letjelice i projektili ciljali su cionističke vojne baze. Smatramo da su mir i stabilnost u regionu ključni za našu nacionalnu sigurnost i nećemo oklijevati da uložimo bilo kakve napore da oživimo stabilnost i mir. Cionistički entitet je taj koji ugrožava međunarodnu sigurnost i stabilnost u regionu kroz svoja kontinuirana kršenja i brutalne zločine u posljednjih 6 mjeseci u Gazi. Otpor je ključna riječ za oživljavanje mira i regionalne sigurnosti i okončanje okupacije i terorizma u svim njegovim oblicima”, zaključuje se u saopštenju iranskog predsjednika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()