Putin potpisao! Zabranjena privatizacija vjerske imovine

Time se poništavaju svi ugovori o prodaji vjerskih objekata koji su zaključeni poslije 14. decembra 2010. godine,

23.06.2024. 18:10
  • Podijeli:
vladimir putin, 7 jun 2024 - reuters-6663245547908.webp Foto: Reuters

U Rusiji je zabranjena privatizacije vjerske imovine koja je u državnoj ili opštinskoj svojini.

Na Zapadu objekti mogu da se kupe i preurede u svrhe koje su nespojive sa religijom – da se nekadašnji hram preuredi u bar ili fitnes klub. To je vrijeđalo osjećanja vjernika.

U zakonu, koji je potpisao ruski predsjednik Vladimir Putin, navodi se da vjerska imovina koja je državna ili opštinska ne podliježe privatizaciji.

Time se poništavaju svi ugovori o prodaji vjerskih objekata koji su zaključeni poslije 14. decembra 2010. godine, prenosi "Sputnjik".

Predsjednik Komiteta Državne dume za imovinu, zemljište i imovinske odnose Sergej Gavrilov rekao je da je zakon prvenstveno usmjeren na zaštitu vjerske imovine od uticaja spolja. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()