Putin potpisao ukaz o proljetnoj regrutaciji

Ovo se odnosi na 147.000 ljudi

30.03.2023. 20:15
  • Podijeli:
Vladimir Putin_Foto Tanjug_Vladimir Astapkovich_Sputnik_Kremlin Pool Photo via AP-641a1494e63b5.webp Foto: Tanjug / Vladimir Astapkovich / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je danas ukaz o proljetnoj regrutaciji prema kojoj će 147.000 ljudi biti pozvano u ruske vojne snage od 1. aprila do 15. jula.

"Od 1. aprila do 15. jula 2023. godine provodiće se regrutacija ruskih državljana uzrasta od 18 do 27 godina, koji nisu u rezervnom sastavu i koji podliježu vojnoj službi. Ovo se odnosi na 147.000 ljudi", navodi se u ukazu ruskog predsjednika.

Vladi, regionalnim vlastima i ugovornim komisijama je naloženo da obezbijede sprovođenje aktivnosti u vezi sa regrutacijom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()