Putin odlučno: Rusija će biti suverena država ili je uopšte neće biti

On je istakao da će Rusija sva rješenja donositi sama, bez nametanja iz vana

17.12.2023. 15:36
  • Podijeli:
vladimir putin, 14 dec 2023 - foto AP Photo Alexander Zemlianichenko, Pool Tanjug (2)-657ae7dd9cc88.webp Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool/Tanjug

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je danas da će Rusija biti suverena država ili je uopšte neće biti.

"To je izuzetno važna stvar koja uvijek treba da nam bude u glavi i srcu. I zbog toga mi ćemo sami određivati i kreirati svoju budućnost. To i jeste suvereni državni pogled na svijet, osnova za istinsku građansku konsolidaciju, za zajednički rad", naveo je Putin u obraćanju na 21. kongresu stranke Jedinstvena Rusija.

On je istakao da će Rusija sva rješenja donositi sama, bez nametanja iz vana, prenose ruski mediji.

"Rusija ne može, kao neke zemlje, u zamjenu za kobasicu dati svoj suverenitet i postati nečijim satelitom", naglasio je ruski predsjednik.

Putin je danas od Jedinstvene Rusije dobio jednoglasnu podršku kao nezavisni kandidat na predsjedničkim izborima 2024. godine.

On je zahvalio za dosljednu podršku Jedinstvenoj Rusiji, koja je, kako je rekao, za njega značajna.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()