Prvi je predsjednik Kube od 1959. koji se ne preziva Kastro, danas je dobio novi mandat

Vodiće zemlju još pet godina

20.04.2023. 10:25
  • Podijeli:
Migel Diaz Kanel_Tanjug AP-6440e9ed25e5a.webp Foto: Tanjug/AP

Narodna skupština Kube izglasala je da Migel Diaz-Kanel dobije drugi petogodišnji predsjednički mandat.

Uprkos teškim ekonomskim problemima sa kojima se Kuba suočava, ova odluka je očekivana, piše CNN.

Za Diaz-Kanela je je glasalo 459, od ukupno 462 poslanika.

On je na mjestu predsjednika i prvog sekretara Kubanske komunističke partije zamijenio Raula Kastra i time je postao prva osoba rođena poslije revolucije 1959. godine koja se nalazi na te dvije pozicije, a da se ne preziva Kastro.

Na istoj sjednici skupštine, Salvador Valdez Meza ponovo je izabran za potpredsjednika Kube sa 439 glasova, piše Granma, sajt Centralnog komiteta Komunističke partije Kube.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()