Proglašena najmoćnija žena na svijetu

Fon der Lajenova je ispred predsjednika Evropske centralne banke Kristin Lagar, američkog potpredsjednika Kamale Haris i italijanskog premijera Đorđe Meloni,koja je na četvrtom mjestu

05.12.2023. 21:17
  • Podijeli:
ursula von der leyen reuters-65425a7c7e7b1.webp Foto: Reuters

List "Forbes" proglasio je predsjednika Evropske komisije Ursulu fon der Lajen za najmoćniju ženu na svijetu drugu godinu zaredom.

Fon der Lajenova je ispred predsjednika Evropske centralne banke Kristin Lagar, američkog potpredsjednika Kamale Haris i italijanskog premijera Đorđe Meloni,koja je na četvrtom mjestu.

Ursula fon der Lajen /65/ je prva žena na poziciji predsjednika Evropske komisije, koji je odgovoran za zakonodavstvo koje pogađa više od 450 miliona Evropljana, navodi list.

Na petom mjestu je američka pjevačica milijarderka Tejlor Svift /33/ koja je prema posljednjim procjenama zaradila 850 miliona dolara samo od svoje svjetske turneje "Eras".

Sviftova, koja je prošle godine bila 79. na listi, ostavila je daleko iza sebe pjevačicu Bjonse koja je završila na 36. mjestu, a Rijana na 76.

Bivša voditeljica televizijskih tok-šou programa Opra Vinfri je na 31. mjestu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()