Princ Harry i Megan nisu pozvani na državni prijem

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa nisu doili pozivnicu za večerašnji događaj u Buckinghamnskoj palati, a za to su saznali iz medija

18.09.2022. 09:32
  • Podijeli:
princ Harry_reuters.JPG Foto: Reuters

Princ Harry i njegova supruga Meghan Markle neće se pridružiti ostalim članovima kraljevske porodice na državnom prijemu u Buckinghamskoj palati uoči sutrašnjeg sahrane kraljice Elizabete. Za sve su, prema pisanju stranih medija, doznali iz medija.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, koji su se prošle sedmice pridružili kraljevskoj porodici u danima žalovanja i odavanja počasti kraljici Elizabeti II, dobili su pozivnicu za događaj koji bi se trebao održati večeras.

Međutim, pozivnica je poništena, a portparol kralja Charlesa III potvrdio je za Page Six da ona vrijedi "samo za zaposlene članove kraljevske porodice".

Više izvora potvrdilo je da su princ i njegova supruga za to saznali iz medijskih izvještaja.

"Harry i Meghan su dobili pozivnicu, no niko im zapravo nije rekao da nisu pozvani", otkrio je jedan izvor, dok je drugi to i potvrdio: "Rečeno je da su saznali da nisu pozvani tek čitajući novinska izvještaja".

Domaćini prijema su kralj Charles i kraljica supruga Camilla, a ovom prilikom pozdraviće šefove država i službene goste iz inostranstva koji stižu u London na državnu sahranu kraljice Elizabete. Očekuje se da će se u Westminsterskoj opatiji na događaju okupiti oko 2.000 ljudi.

Goste će također pozdraviti princ i princeza od Walesa, kraljevska princeza te grof i grofica od Wessexa.

Tokom posljednje sedmice, izvori bliski Sussexima istakli su kako će par učiniti "sve što se od njih traži".

Princ Harry i Meghan Markle odrekli su svojih kraljevskih dužnosti 2020. godine, te zbog toga danas "sa udaljenosti" gledaju pojedine događaje u ovoj porodici. Iako su to svojevoljno učinili, izgleda da im smeta što i dalje ne mogu uživati u pojedinim kraljevskim povlasticama.

Kraljica Elizabeta II, podsjetimo, umrla je 8. septembra u 96. godini života.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()