Prigožin odgovorio Putinu: Nema predaje

Šef Wagnera rekao da je ruski predsjednik u zabludi, te poručio da ne žele da žve u zemlji korupcije

24.06.2023. 12:27
  • Podijeli:
jevgenij prigozin reuters-64969cdaea2bf.webp Foto: Reuters

Šef ruske plaćeničke grupe Wagner Jevgenij Prigožin se oglasio nakon vandrednog obraćanja Vladimira Putina. Kazao je da se niko neće predati na zahtjev Putina ili bilo koga drugog.

Prigožin se u kraćoj poruci oglasio i poručio kako ne pomišljaju na predaju i odustajanje od cilja.

"Predsjednik je bio u dubokoj zabludi kada je spomenuo izdaju domovine, mi smo patrioti naše domovine. Borili smo se i dalje se borimo. Svi borci PMC-a Wagner. Nitko se neće predati na zahtjev predsjednika, Federalne službe sigurnosti ili bilo koga drugog, jer ne želimo da zemlja i dalje živi u korupciji, propasti i birokraciji", poručio je Prigožin.

Dodao je kako su oni zapravo patrioti, te da su svi oni koji im se suprotstave okupljeni oko "ološa".

"Kad smo se borili u Africi, rekli su nam da trebamo Afriku, a nakon toga je napuštena jer su ukrali sav novac koji je trebao biti pomoć. Kad su nam rekli da smo u ratu s Ukrajinom, otišli smo i borili se. Ali pokazalo se da je ukradeno i streljivo, naoružanje, novac koji je bio namijenjen za tu svrhu. A dužnosnici sjede, čuvaju za sebe, baš za slučaj koji se danas desio ,kad neko ide na Moskvu. Sada se ništa ne štedi. Gađaju avionima i helikopterima kolone gdje se kreću mirni ljudi. Gađaju, jer promašuju prave mete, udaraju gdje god mogu. Mi smo patriote. A oni koji nam se danas suprotstavljaju su oni koji su se okupili oko ološa", zaključio je Prigožin.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()