Preminula na licu mjesta: Ukrajinski poslanik automobilom udario djevojku

Nikolajenko je izrazio saučešće porodici

03.11.2023. 15:03
  • Podijeli:
Automobil nesreća-6544f6720a2d0.webp Foto: Policija

Poslanik ukrajinskog parlamenta udario je automobilom i usmrtio 18-godišnju djevojku u Žitomirskoj oblasti, saopštio je danas regionalni ogranak Nacionalne policije.

Kako je saopštila policija, poslanik je udario devojku dok je išla autoputem u mestu Berezivka. Ona je preminula na licu mjesta.

Policija nije identifikovala vozača, ali portal "Ukrajinska pravda" objavio je, pozivajući se izvore u policije, da je riječ o  Andriju Nikolajenku, 44-godišnjem poslaniku iz Kijevske oblasti, prenosi Kijev independent.

U toku je uviđaj kako bi se utvrdilo da li je bilo prekršaja, saopštila je policija.

Nikolajenko je kasnije potvrdio da je umešan u nesreću u objavi na Faceooku.

"Danas mi se desila najgora stvar koja može da se desi vozaču – osoba je umrla ispod točkova automobila koji sam vozio", napisao je on.

On je rekao i da je bio priseban i da nije prekršio nikakva saobraćajna pravila i dodao da se "tragedija nije mogla izbjeći".

Nikolajenko je izrazio saučešće porodici.

Kijevski list podsjeća i na druge slučajeve ukrajinskih političara koji su se ponašali nebezbjedno za volanom.

Grupa ukrajinskih diplomata koja je bila u posjeti Beču, u Austriji, udarila je u automobil sa četiri nemačka turista u avgustu 2022.

Jedan od ukrajinskih diplomata odbio je da uradi alkotest, a test drugog diplomate pokazao je visok nivo alkohola u organizmu.

Oleg Nikolenko, portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova, rekao je da diplomatski status nikome ne daje pravo da "krši saobraćajna pravila i ugrožava druge ljude".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()