Premijer Velike Britanije Rishi Sunak ima više novca od kralja i to mu je veliki teret pred izbore

Ukupno se bogatstvo Sunaka i Murty procjenjuje na 651 milijardu funti, što je više od kralja Charlesa III

28.05.2024. 19:20
  • Podijeli:
riši sunak AP PhotoAlastair Grant) tanjug-65e040459dd1e.webp Foto: AP PhotoAlastair Grant via Tanjug

Premijer Velike Britanije Rishi Sunak je raspisao izbore za 4. juli, a njegova stranka prema anketama nije u najboljem položaju.

Međutim, Sunak ima još i veći problem od toga - bogatstvo koje pripada njegovoj porodici, a na koje Britanci ne gledaju s odobravanjem.

U britanskoj politici se na bogatstvo političara ne gleda s odobravanjem, a Sunak je među najbogatijima. Uz to, njegova supruga Akshata Murty je kćerka indijskog milijardera Narayana Murthyja.

Ukupno se bogatstvo Sunaka i Murty procjenjuje na 651 milijardu funti, što je više od kralja Charlesa III.

Sunak se također često pojavljuje u skupocjenoj garderobi i pokazuje svoje bogatstvo na razne načine, što ne odgovara britanskim glasačima.

Podsjetimo, izbori u Velikoj Britaniji će se održati 4. jula, a po anketama, veliku prednost ima stranka Labour (45 posto), dok su Sunakovi konzervativci daleko iza (23 posto).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()