Predsjednik izbrisao tvit: Nije potvrđeno da su djeca pronađena nakon avionske nesreće u Kolumbiji

Juče je kolumbijski predsjednik Petro napisao na Twitteru da su djeca pronađena živa dvije sedmice nakon nesreće, a danas je izbrisao tu vijest i otkrio da nije potvrđena

18.05.2023. 21:39
  • Podijeli:
djeca_Kolumbija_dzungla_foto_TW-6465d9d539a48.webp Foto: Twitter/@AerocivilCol

Sudbina četvero djece koja su nestala nakon avionske nesreće prije dvije sedmice na jugu Kolumbije i dalje je nepoznata, saopćio je predsjednik te zemlje Gustavo Petro te izbrisao svoj raniji tvit u kojem je pisalo da su djeca pronađena živa, a dodao je da se potraga nastavlja.

Avionska nesreća dogodila se 1. maja kada se mali avion Cessna 206 sa sedam osoba srušio u gustoj džungli, gdje se intenzivno vodi potraga za nestalim.

Jučer je kolumbijski predsjednik Petro napisao na Twitteru da su djeca, od 13, 9 i četiri godine, kao i 11-mjesečna beba, pronađena živa zahvaljujući napornoj pretrazi članova porodica i oružanih snaga. Danas je tu objavu obrisao sa Twittera.

“Odlučio sam izbrisati tvit jer nije bilo moguće potvrditi informaciju agencije za dječju skrb“, naveo je u novoj objavi na Twitteru, dodavši da potraga još traje.

Izrazio je žaljenje zbog trenutne situacije te je dodao da u ovom trenutku nema drugog prioriteta od nastavka potrage.

U objavi na Twitteru Petro je napisao da su spasioci, uz podršku pasa tragača, prethodno pronašli odbačeno voće koje su djeca jela kako bi preživjela, kao i improvizirana skloništa napravljena od vegetacije u džungli.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()