Poznato i kad! Biće održani vanredni predsjednički izbori u Iranu

Do završetka izbora, ovu dužnost će obavljati dosadašnji prvi potpredsjednik Irana Mohamed Mohber.

20.05.2024. 21:24
  • Podijeli:
izbori iran AP PhotoVahid Salemi tanjug-664b89a0b807e.webp Foto: AP PhotoVahid Salemi Tanjug

Nakon pogibije iranskog predsjednika Ebrahima Raisija, vanredni izbori za predsjednika Irana biće održani 28. juna, najavio je danas Mohsen Eslami, predsjednik iranskog izbornog štaba.

- Četrnaesti predsjednički izbori u Iranu biće održani 28. juna - rekao je Eslami, a prenosi novinska agencija Irans Mehr.

Dodao je da je od Savjeta staratelja zatraženo da započne registraciju predsjedničkih kandidata prije 28. maja.

Do završetka izbora, ovu dužnost će obavljati dosadašnji prvi potpredsjednik Irana Mohamed Mohber.

Savjet staratelja, natparlamentarno tijelo sastavljeno od pripadnika sveštenstva, zaduženo je za odobravanje kandidatura za izvršna mjesta u vladi zemlje, uključujući i mjesto predsjednika Irana, piše TASS.

U gradu Tabriz sutra će biti organizovana oproštajna ceremonija za Raisija, a njegovo tijelo će potom biti odneseno u Kom, Teheran i Birdžand, prije nego što bude sahranjen u rodnom gradu Mešhadu 23. maja, javlja RIA Novosti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()