Požar u nuklearnoj elektrani u Japanu nakon razornih zemljotresa

Ranije je velika opasnost proglašena u oblasti provincije Išikava.

01.01.2024. 12:48
  • Podijeli:
upozorenje na cunami, velike talase, veliki talasi - shutterstock-6592a2ed1da4c.webp Foto: Shutterstock

Nakon razornih zemljotresa koji su danas pogodili Japan došlo je do požara u nuklearnoj elektrani Šiga.

Kako su saopštili nadležni, do požara je došlo na transformatoru u nuklearki i on je ugašen. Međutim, nisu naveli podatke o šteti i eventualnim posljedicama.

Ranije je velika opasnost proglašena u oblasti provincije Išikava.

Podsjećamo, najjači zemljotres bio je jačine 7,5 stepeni po Rihteru. Njemu je prethodio potres od 5,6 stepeni, a nakon toga zabilježeno je više od 40 zemljotresa, od kojih je najjači bio 6,2 stepena po Rihteru.

Svijet su obišli dramatični prizori iz Japana, uništene zgrade, oštećeni putevi i preplašeni ljudi.

U Japanu je za brojna područja izdato upozorenje na cunami, a u toku je evakuacija pojedinih regiona.

Prema posljednjim informacijama, veliki broj je povrijeđenih, dok je šestoro ljudi ostalo zatrpano u ruševinama zgrada koje su se srušile usljed zemljotresa, prenosi Avaz.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()