Porastao broj kompanija u Japanu koje su otišle u stečaj

Agencija za kreditna istraživanja Tokyo Shoko Research (TSR) objavila je izvještaj o broju japanskih kompanija koje su bankrotirale u proteklih šest mjeseci.

17.10.2022. 15:36
  • Podijeli:
tokio_pixabay-1665997547288.webp Foto: Pixabay

Broj stečajeva kompanija u Japanu u periodu april-septembar tekuće fiskalne godine porastao je za 6,9 posto u odnosu na isti period prethodne godine.

Agencija za kreditna istraživanja Tokyo Shoko Research (TSR) objavila je izvještaj o broju japanskih kompanija koje su bankrotirale u proteklih šest mjeseci.

Prema rezultatima izvještaja, broj kompanija koje su bankrotirale u periodu april-septembar fiskalne 2022. godine u Japanu je porastao za 6,9 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Kako se navodi u izvještaju, u Japanu je u pomenutom periodu bankrotirala 3.141 kompanija.

Broj kompanija koje su otišle u stečaj se povećao prvi put u posljednje tri godine.

U izvještaju se navodi da je ovo povećanje bankrota uzrokovano teškoćama u vraćanju finansijske pomoći koju je Vlada obezbijedila tokom perioda pandemije COVID-19 kao i povećanjem troškova sirovina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()