Poljoprivrednici ne ćute! Kolene traktora u centru Barselone

Oni se žale i na sve teže birokratske mjere.

07.02.2024. 21:22
  • Podijeli:
traktori Pixaby-642d51e43f291.webp Foto: Pixabay

Konvoji traktora stigli su danas u centar Barselone, a poljoprivrednici su blokirali puteve širom Španije u protestima povodom visokih troškova, birokratije i jeftine konkurencije.

Ovakvi protesti poljoprivrednika prelili su se u Španiju iz drugih dijeova Evrope.
Drugog dana protesta, španski poljoprivrednici planiraju da ometaju saobraćaj i da se sastanu sa predstavnicima lokalnih vlasti da bi objasnili svoje pritužbe.

Petnaest glavnih puteva bilo je blokirano širom Španije u popodnevnim časovima, saopštile su saobraćajne vlasti.

U Kasteljonu, na istočnoj obali Španije, poljoprivredici su traktorima, zapaljenim gumama i organizovanjem protesta blokirali glavni ulaz u luku. Policajci su sklanjali demonstrante jednog po jednog bez nasilja, čime je blokada prekinuta.

Protesti su naveli špansku Vladu da podijeli dodatnih 269 miliona evra subvencija za čak 140.000 poljoprivrednika, a Evropska komisija je odustala od plana da prepolovi upotrebu pesticida u bloku.

Poljoprivrednici kažu da ih pravila EU za zaštitu životne sredine čine manje konkurentnim od farmera u drugim regionima, poput Latinske Amerike. Oni se žale i na sve teže birokratske mjere. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()