Pokolj u ruskoj vojnoj bazi: Najmanje 11 osoba ubijeno, 15 ranjeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je danas u napadu na vojnom poligonu u Belgorodskoj oblasti ubijeno 11 osoba, a da je još 15 njih ranjeno

15.10.2022. 23:10
  • Podijeli:
policija-rotacija-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Ministarstvo navodi da su dvojica napadača drzavljani jedne od od zemalja Zajednice nezavisnih država (ZND), prenosi TAS S.

U saopštenju se ističe da je u pitanju "teroristički akt" koji je izveden na poligonu Zapadnog vojnog okruga u Belgorodskoj oblasti.

Rusko Ministarstvo odbrane navodi da su napadači otvorili vatru iz malokalibarskog oružja na vojnu jedinicu tokom obuke gađanja, a da su na obuci bile osobe koje su željele da učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji.

U saopštenju se navodi da su oba napadača ubijena u uzvratnoj vatri.

Dodaje se da je 15 ranjenih osoba zadobilo različite povrede i da su prevezeni u bolnicu, gdje im je pružena pomoć.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()