Poginuo potpredsjednik, još devet nastradalo u padu aviona

Kako prenosi "CBS News", u avionu koji se srušio se nalazila i njegova supruga

11.06.2024. 14:01
  • Podijeli:
saulos čilima reuters-666835185faef.webp Foto: Reuters

Potpredsjednik Malavija, dr Saulos Čilima poginuo je zajedno sa još devet osoba u padu aviona, javljaju svjetski mediji.

Kako prenosi "CBS News", u avionu koji se srušio se nalazila i njegova supruga.

Čilima i ostali putnici krenuli su da prisustvuju sahrani bivšeg državnog tužioca, kada je avion nestao sa radara.

Kontrola leta saopštila je da avion nije mogao da sleti na aerodrom Mzuzu, na oko 320 kilometara od prestonice, zbog loše vidljivosti.

Prema pisanju medija, pilot je dobio instrukcije da se vrati u Lilongve, poslije čega je letjelica nestala sa radara, prenosi "b92".

Čilima (51) je viđen kao mogući kandidat za predsjednika zemlje na izborima koji će biti održani 2025. godine.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()