Planirali islamistički napad: Troje tinejdžera uhapšeno u Berlinu

Nalozi za hapšenje tinejdžera izdati su tokom uskršnjeg vikenda, rekli su zvaničnici, prenio je Dojče vele (DW).

12.04.2024. 12:12
  • Podijeli:
njemacka reuters-651bc82d2f128.webp Foto: Reuters

Troje tinejdžera pritvoreno je u Njemačkoj zbog sumnje da su planirali napad motivisan islamističkim ekstremizmom, saopštili su danas njemački tužioci.

Tužioci su naveli da su privedene dvije djevojčice od 15 i 16 godina i 15-godišnji dječak iz zapadne njemačke savezne države Severna Rajna-Vestfalija.

Nalozi za hapšenje tinejdžera izdati su tokom uskršnjeg vikenda, rekli su zvaničnici, prenio je Dojče vele (DW).

Bild je objavio da pritvoreni tinejdžeri veličaju terorističku grupu Islamska država (ID) i da je njihov plan uključivao napade noževima i molotovljevim koktelima na vjernike u crkvama i policiju u policijskim stanicama, prenosi Tanjug.

Zvaničnici su rekli da su tinejdžeri formirali grupu za ćaskanje i da su istražitelji smatrali da postoji opasnost od napada i da su zbog toga izvršeni pretresi, iako nije postojao konkretan plan za napad u određeno vrijeme ili na određenom mjestu.

Njemačka je trenutno u stanju pripravnosti zbog eventualnih islamističkih napada zbog rata između Izraela i Hamasa.

Islamistički ekstremisti izveli su nekoliko napada u Njemačkoj posljednjih godina, a najsmrtonosniji je bio u Berlinu u decembru 2016. godine kada je poginulo 12 ljudi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()