Pijani američki turisti prespavali u Ajfelovom tornju, morali da reaguju spasioci

Oni su platili da se popnu na pariski toranj u nedjelju oko 22.40 i preskočili bezbjednosne barijere dok su se spuštali

16.08.2023. 08:20
  • Podijeli:
ajfelov toranj_pariz - reuters-1664005740449.webp Foto: Reuters

Dvojica američkih turista pronađena su kako spavaju unutar Ajfelovog tornja nakon što su tamo dospjeli u pijanom stanju, saopštili su tužioci.

Njih su pronašli pripadnici obezbjeđenja u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak, prenosi BBC.

Oni su platili da se popnu na pariski toranj u nedjelju oko 22.40 i preskočili bezbjednosne barijere dok su se spuštali, saopštila je policija.

Pronađeni su u oblasti koja je inače zatvorena za javnost između drugog i trećeg nivoa kule, a specijalna vatrogasna jedinica za spasavanje ljudi sa visine poslata je da ih izvuče.

Zbog ovog incidenta, tog dana objekat je za posjetioce otvoren sa zakašnjenjem, umjesto u uobičajenih devet časova.

Operater Ajfelove kule rekao je da američki turisti nisu predstavljali nikakvu prijetnju, ali da će podneti krivičnu prijavu. Kako je naveo, njih je ispitala policija u Parizu.

Kako podsjeća AP, u subotu je objekat bio dva puta evakuisan u istom danu zbog  dojava o bombi.

Francuska policija pokrenula je istragu nakon što su lažne preitnje bombom upućene putem objava na sajtu za igre i platformi za onlajn kontakt između građana i policije.

Ajfelov toranj, koja je izgrađen 1880-ih i visok je 300 metara, privukao je 5,8 miliona posetilaca prošle godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()