Pelosi danas u Korejskoj demilitarizovanoj zoni?

Predsjednica Predstavničkog doma američkog kongresa Nensi Pelosi, koja boravi u posjeti Seulu, planira da danas posjeti Korejsku demilitarizovanu zonu

04.08.2022. 08:09
  • Podijeli:
pelosi-tajvan-reuters.jpg

Riječ je o pograničnom području između Sjeverne i Južne Koreje koje zajednički kontrolišu te dvije država, SAD i Ujedinjene nacije, javlja AP pozivajući se na južnokorejskog zvaničnika.

U slučaju da do posjete dođe, Pelosi bi bila najviše rangirani američki zvaničnik koji je došao na to područje od 2019. godine kada ga je posjetio tadašnji američki predsjednik Donald Tramp da bi se sastao sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom.

Ministarstvo spoljnih poslova Sjeverne Koreje juče je kritikovalo SAD zbog posjete Pelosi Tajvanu, navodeći da "trenutna situacija jasno pokazuje da se Vašington drsko miješa u unutrašnje poslove drugih zemalja".

Pelosi, koja je stigla u Seul nakon jučerašnje posjete Tajvanu, sastala se ranije danas sa predsjednikom južnokorejske Skupštine Kim Jin Pjoom i drugim visokim zvaničnicima parlamenta sa kojima je razgovarala o regionalnoj bezbjednosti, ekonomskoj saradnji i klimatskim pitanjima.

Američka zvaničnica će, nakon posjete Južnoj Koreji, u kojoj je raspoređeno oko 28.500 američkih vojnika, u okviru azijske turneje otputovati u Japan.

Prije jučerašnje posjete Tajvanu, ona je boravila u Singapuru i Maleziji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()