Papa Franjo užasnut zbog ubistva humanitarnih radnika u Gazi

"Ponovo obnavljam svoj čvrst zahtjev za trenutnim prekidom vatre u Pojasu Gaze", rekao je Franjo na kraju svoje sedmične opće audijencije

03.04.2024. 17:11
  • Podijeli:
papa franjo reuters-65899182a2057.webp Foto: Reuters

Papa Franjo je u srijedu izrazio užasnutost zbog ubistva sedam humanitarnih radnika koji su dostavljali hranu u Gazi za dobrotvornu organizaciju World Central Kitchen u izraelskom napadu ove sedmice, javlja Ansa.

"Ponovo obnavljam svoj čvrst zahtjev za trenutnim prekidom vatre u Pojasu Gaze", rekao je Franjo na kraju svoje sedmične opće audijencije.

"Izražavam svoju duboku žalost zbog dobrovoljaca koji su poginuli dok su dijelili humanitarnu pomoć u Gazi. Molim se za njih i za njihove porodice i obnavljam svoj apel da se omogući pristup humanitarnoj pomoći iscrpljenom, napaćenom civilnom stanovništvu i da se taoci (koje drži Hamas) odmah puste", dodao je papa.

Također je pokazao brojanicu i primjerak Novog zavjeta mladog ukrajinskog vojnika poginulog u ratu izazvanom ruskom invazijom.

"Želio bih da svi zašute na trenutak i misle na ovog dječaka i mnoge druge poput njega koji su poginuli u ovom ludilu rata", rekao je pontifik.

"Rat uvek uništava. Mislimo na njih i pomolimo se", poručio je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()