Papa Franjo: Dosta je rata

Papa Franjo je pozvao na prekid vatre u Gazi i pokretanje pregovora da bi se omogućilo pružanje humanitarne pomoći njenom narodu i pomogne u oslobađanju izraelskih talaca

14.04.2024. 13:39
  • Podijeli:
papa franjo reuters-65899182a2057.webp Foto: Reuters

Papa Franjo pozvao je danas Iran i Izrael da izbjegavaju korake koji bi mogli da podstaknu "spiralu nasilja" koja bi rizikovala da Bliski istok zaroni dublje u sukob.

Obraćajući se hodočasnicima na Trgu Svetog Petra, papa Franjo je rekao da je sa zabrinutošću i bolom pratio vijesti o iranskom napadu dronovima i raketama na Izrael, prenosi Rojters.

"Od srca apelujem da se obustavi svaka akcija koja bi mogla da podstakne spiralu nasilja sa rizikom da Bliski istok uvuče u još veći sukob", istakao je on.

Papa Franjo je poručio da niko ne treba da ugrožava postojanje drugih. "Umjesto toga, svi narodi treba da se zalažu za mir i pomognu Izraelcima i Palestincima da žive u dvije države, jedna pored druge, bezbjedno", dodao je on.

Papa Franjo je pozvao na prekid vatre u Gazi i pokretanje pregovora da bi se omogućilo pružanje humanitarne pomoći njenom narodu i pomogne u oslobađanju izraelskih talaca koje je Hamas zarobio u napadu na Izrael 7. oktobra.

"Dosta rata, dovoljno je napada, dovoljno nasilja. Da za dijalog, da za mir", naglasio je on.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()