Palestinski lider obustavio kontakt i bezbjednosnu koordinaciju sa Izraelom

Izrael je pokrenuo veliku vazdušnu i kopnenu ofanzivu na okupirani grad Dženin na Zapadnoj obali

03.07.2023. 20:55
  • Podijeli:
Tan2023-05-1505314825_5 mahmud abas AP PhotoAmr Nabil-646329796c541.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Amr Nabil

Palestinski predsjednik Mahmud Abas prekinuo je danas kontakt i bezbjednosnu koordinaciju sa Izraelom, nakon što su izraelske snage pokrenule rano jutros veliku akciju protiv militanata u gradu Dženinu na Zapadnoj obali.

Kako je saopštio kabinet palestinskog predsjednika, odluka je donijeta nakon što je Abas održao sastanak sa drugima palestinskim zvaničnicima, prenosi Rojters.

Abas je privremeno suspendovao koordinaciju sa Izraelom, što je činio i nekoliko puta u prošlosti, tokom prethodnih rundi nasilja, navodi agencija.

Izrael je pokrenuo veliku vazdušnu i kopnenu ofanzivu na okupirani grad Dženin na Zapadnoj obali, svoju najveću vojnu operaciju na palestinskoj teritoriji u posljednjih nekoliko godina, opisujući je kao "opsežan napor protiv terorizma".

Najmanje osam Palestinaca je ubijeno, a 50 povrijeđeno, 10 teško, u napadu koji je počeo u rano jutros jedan sat poslije ponoći, a broj poginulih će vjerovatno rasti, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Izraelski izvori su danas najavili da će im trebati još najmanje 24 sata da završe operaciju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()