Pakistan: U klizištu poginulo osmoro djece

Nesreća se dogodila dok su igrlai kriket polsije monsunskih kiša

07.07.2023. 13:05
  • Podijeli:
pakistan_poplave_monsuni_anadolija.jpg Foto: Anadolija

Na sjeveru Pakistana poginulo je osmoro djece u klizištu dok su igrali kriket poslije monsunskih kiša, saopštile su danas lokalne vlasti.

Oni su naveli da se incident dogodio sinoć u okrugu Šangla i da su djeca bila stara između 12 i 15 godina, prenio je "Reuters".

Skoro 15 djece je postavilo teren za kriket blizu stijene, koja ih je poslije kiše zatrpala, rekao je britanskoj agenciji službenik okružne jedinice za hitne slučajeve Sanaulah Kan.

Lokalni spasilački timovi, kojima se kasnije pridružila i pakistanska vojska, izvukli su osam tijela poslije više časova, rekao je on.

Jedno dijete je teško povrijeđeno, dok su ostali nepovređeni.

Drugi zvaničnik Bilal Kan rekao je da su seljani prvi požurili na lice mjesta i da su bili od velike pomoći prije nego što su stigle spasilačke ekipe.

Obilne monsunske kiše i topljenje leda u Pakistanu prošle sezone izazvali su poplave u planinskim područjima na sjeveru kao i u južnim ravničarskim krajevima, pri čemu je nastradalo više od 1.700 ljudi, raseljeno više miliona i izazvana šteta koja se mjeri u milijardama dolara, prenosi "Telegraf".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()