Oglasio se Ficov kabinet: U životnoj je opasnosti, naredni sati su ključni

Ispaljeno nekoliko metaka

15.05.2024. 16:15
  • Podijeli:
robert fico (AP PhotoPetr David Josek via tanjug-651acbebc7dac.webp Foto: AP PhotoPetr David Josek via Reuters

Kabinet premijera Slovačke Roberta Fice oglasio se nakon pucnjave u kojoj je ranjen slovački premijer te su informisali javnost o njegovom stanju.

U saopćenju za javnost iz Ficovog kabineta su naveli kako je na slovačkog premijera ispaljeno više metaka i da se nalazi u životnoj opasnost.

"U ovom trenutku se helikopterom prevozi u Bansku Bistricu. Put do Bratislave bi trajao predugo, a potrebna je hitna intervencija. Narednih nekoliko sati je ključno", naveli su.

Podsjetimo, Fico je ranjen u gradu Handlova i to u pauzi sjednice slovačkog parlamenta.

Fico je ranjen u stomak i grudi, a napadač mu je prije napada navodno rekao: "Robo, dođi ovamo" i tada je počela pucnjava.

Sjednica parlamenta je prekinuta nakon ovog događaja, a reagovali su i brojni političari uključujući i predsjednicu države Zuzanu Čaputovu.

"Šokirana sam i najoštrije osuđujem nepromišljeni napad na premijera. Robertu Fici želim puno snage u ovom kritičnom trenutku da se oporavi od napada", rekla je Čaputova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()