Odnosi Londona i Moskve sve gori: Britanija protjeruje ruskog vojnog atašea

Britanski ministar unutrašnjih poslova DŽejms Kleverli rekao je da su mjere usmjerene na, kako je rekao, "bezobzirne i opasne aktivnosti ruskih vlasti širom Evrope".

08.05.2024. 17:15
  • Podijeli:
britanski parlament london piaxbay-647e31c7601f9.webp Foto: Pixabay

Vlasti Velike Britanije protjeruju vojnog atašea iz ruske Ambasade u Londonu kojeg optužuju da je neprijavljeni oficir vojne obavještajne službe, saopštila su britanske vlasti.

Britanski ministar unutrašnjih poslova DŽejms Kleverli rekao je da su mjere usmjerene na, kako je rekao, "bezobzirne i opasne aktivnosti ruskih vlasti širom Evrope".

Vlada u saopštenju navodi da su poslanici u proteklim godinama bili mete hakerskih upada i objave britansko-američkih trgovinskih dokumenata ruske Federalne službe bezbjednosti /FSB/.

U saopštenju se ističe da su ruske vlasti planirale sabotažu vojne pomoći za Ukrajinu u NJemačkoj i Poljskoj, te da su sprovodile špijunažu u Bugarskoj i Italiji, uz kibernetičke i dezinformacione aktivnosti, te kršenja vazdušnog prostora.

Iz britanskog Ministarstva odbrane ističu da će o mjerama biti obaviješten ruski ambasador i da postupci Moskve neće biti tolerisani.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()