Odjeknule eksplozije u Kijevu, ima mrtvih

Glavni grad Ukrajine bombardiran prvi put nakon nekoliko mjeseci

10.10.2022. 08:20
  • Podijeli:
kijev_napad - twitter-1665382737195.webp Foto: Twitter

Glavni grad Ukrajine jutros je, nakon više mjeseci, ponovo granatiran.

Naime, gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je na na Telegramu rekao: "Nekoliko eksplozija u četvrti Ševčenkiv - u centru glavnog grada. Sve službe su na terenu. Detalji kasnije."

Agencije javljaju da ima mrtvih i povrijeđenih, priopćila je hitna služba regije.

Svjedok je rekao novinskoj agenciji Reuters da se crni dim uzdizao iz zgrade u središtu grada nakon eksplozije.

Drugi su na društvenim mrežama objavili slike navodno iz grada, a neki tvrde da su "raketni napad oborile" ukrajinske snage. Kijev je uglavnom bio miran od početka rata, a linija bojišnice pomicala se prema istoku i jugu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()