Odbjegla lavica ponovo viđena u predgrađu Berlina

Osim snimaka koji su dostavjleni nadležnima, policiji su se javili i novi svjedoci koji tvrde da su vidjeli ovu divlju životinju

21.07.2023. 14:05
  • Podijeli:
lavica_Berlin_foto_TW-64ba4e98a95d5.webp Foto: Twitter/@infopap

Potraga za lavicom u predgrađu Berlina, a za koju se još uvijek ne zna odakle je pobjegla traje. Iako je snimljena na nekoliko mjesta, policija i profesionalni tragači za životinjama još uvijek nisu uspeli da je uhvate, izjavio je gradonačelnik Klajnmahnova predgrađa u Berlinu Mihael Grubert.

Osim snimaka koji su dostavjleni nadležnima, policiji su se javili i novi svjedoci koji tvrde da su vidjeli ovu divlju životinju.

„Potraga se danas nastavlja u šumi i biće intenzivirana, a u njoj učestvuje veliki broj policajaca i profesionalnih tragača za životinjama“, izjavio je gradonačelnik Klajnmahnova predgrađa u Berlinu Mihael Grubert.

Portparol policije Brandenburga je dodao i da će potrazi biti korišzene i bespilotne letjelice.

Policija smatra da je prvi snimak koji je napravljen mobilnim telefonom, a koji traje svega nekoliko sekundi, autentičan. Na snimku se vidi lavica koja nešto njuši između žbunja i drveća. U međuvremenu pojavila su se još dva snimka na društvenim mrežama, na kojima je navodno odbjegla lavica.

Zbog prijava da je viđena na više lokacija na području Berlina, a sinoć u blizini južne granice sa Brandenburgom berlinska policija koncentrisala potragu na području u Celendorfu.

Državna kancelarija za životnu sredinu Brandenburga saopštila je u četvrtak da su se u državnom registru nalazi šest vlasnika koji imaju ukupno 23 lava.

Berlinska policija upozorila je građane u četvrtak da se pretpostavlja da je lavica na slobodi u jugozapadnom predgrađu njemačke prijestlonice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()