Novi turski ministar vanjskih poslova Hakan Fidan preuzeo dužnost

Naslijedio Mevluta Cavusoglua

05.06.2023. 10:40
  • Podijeli:
hakan fidan anadolija-647d9f7be2be5.webp Foto: Anadolija

Novoimenovani ministar vanjskih poslova Turske Hakan Fidan preuzeo je u ponedjeljak dužnost šefa diplomatije od prethodnika Mevluta Cavusoglua, prenosi Anadolija.

Fidana, koji je bio šef Obavještajne službe Turske (MIT) od 2010. godine, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je imenovao za novog ministra vanjskih poslova.

Erdogan je u subotu predstavio svoj novi kabinet nakon što je prisustvovao ceremoniji polaganja zakletve i inauguracije u parlamentu i predsjedničkom kompleksu u glavnom gradu Ankari.

Ministri vanjskih poslova širom svijeta čestitali su Fidanu na njegovom imenovanju.

Fidana (55) je tadašnji premijer Erdogan imenovao za šefa MIT-a u maju 2010. godine. Prethodno je radio u Erdoganovom uredu kao zamjenik podsekretara.

Oženjen je i ima troje djece.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()