Njemački kancelar traži kuhara, evo koliku platu nudi

Potrebne kvalifikacije za novog kuhara uključuju uspješno završenu obuku iz "fine gastronomije" i nekoliko godina iskustva

22.01.2024. 20:56
  • Podijeli:
olaf scholz reuters-657c2b01d622d.webp Foto: Reuters

Njemački kancelar Olaf Šolc traži novog ličnog kuhara za sjedište svoje vlade.

Potrebne kvalifikacije za novog kuhara uključuju uspješno završenu obuku iz "fine gastronomije" i nekoliko godina iskustva.

Takođe se očekuje da kandidat ima solidno opšte obrazovanje, interes za politiku i da bude pouzdan, diskretan i odgovoran.

Njemački mediji pišu da kuhar mora biti apsolutno povjerljiv, i da je potrebno da bude spreman da radi stalni smjenski rad i prekovremeni rad.

Ovo radno mjesto je ograničeno do kraja 2025. godine, prenosi net.hr.

Što se tiče plate, budući kuhar Olafa Šolca može očekivati iznos od 3.000 do 3.700 eura bruto mjesečno, uz božićnicu (84 posto mjesečne plate), 220 eura ministarskog dodatka, 40 eura smjenskog dodatka i subvenciju za radnu kartu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()