Nikad više: Zaplijenjen kokain vrijedan 2,6 milijardi evra

"Ovo je udarac međunarodnom organizovanom kriminalu. To je precizan udarac u vilicu koji boli narko bosove", rekao je Limbah na konferenciji za novinare.

17.06.2024. 17:36
  • Podijeli:
kokain_belgija_anadolija 1-65040c9cd1327.webp Foto: Anadolija

Njemački istražioci saopštili su da su zaplijenili kokain u vrijednosti od 2,6 milijardi evra na nekoliko kontejnerskih brodova i uhapsili sedam osoba.

Tužioci u gradu Diseldorfu saopštili su da su prošle godine zaplijenili 35,5 tona kokaina nakon dojave od kolumbijskih vlasti.

Oni su dodali su da su pronašli 25 tona kokaina u luci sjevernog grada Hamburga, još osam tona u holandskoj luci Roterdam i gotovo tri tone u Kolumbiji. Droga je bila sakrivena među povrćem i voćem.

Ovo je najveća pljenidba droge ikada u akciji njemačkih vlasti, prenio je AP.

Osumnjičeni su dobi između 30 i 54 godine, a uhapšeni su tokom posljednjih nekoliko sedmica.

Među njima su njemački, azerbejdžanski, bugarski, marokanski, turski i ukrajinski državljani, navodi se u saopštenju tužilaštva.

NJihovi identiteti nisu objavljeni, u skladu sa njemačkim propisima o privatnosti.

"Konkretno, osumnjičeni se terete da su, u periodu od aprila do septembra 2023. godine, sa drugim za sada nepoznatim saučesnicima koji su navodno boravili u Turskoj, preko lažnih kompanija osnovanih u tu svrhu, organizovali transport deset pomorskih kontejnera sa većim količinama kokaina iz Latinske Amerike u Evropu", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Ministar pravde Sjeverne Rajne-Vestfalije Bendžamin Limbah pohvalio je ogromnu pljenidbu kokaina.

"Ovo je udarac međunarodnom organizovanom kriminalu. To je precizan udarac u vilicu koji boli narko bosove", rekao je Limbah na konferenciji za novinare. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()