Nije dobro: Ministar odbrane na intezivnoj njezi

Portparol Pentagona general-major Pet Rajder rekao je da je Ostin prenio dužnosti na zamjenika Ketlin Hiks.

12.02.2024. 08:36
  • Podijeli:
Tan2024-01-0920171965_0 lojd ostin AP Photo Maya Alleruzzo-659da55da5f73.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Maya Alleruzzo

Američki ministar odbrane Lojd Ostin /70/ primljen je na liječenje u Vašingtonu zbog simptoma koji ukazuju na pojavu problema sa bešikom, saopštili su zvaničnici Vojno-medicinskog centra "Volter Rid".

Iz bolnice su naveli da nije poznato koliko dugo će Ostin ostati na liječenju.

Portparol Pentagona general-major Pet Rajder rekao je da je Ostin prenio dužnosti na zamjenika Ketlin Hiks.

I republikanski i demokratski poslanici kritikovali su Ostina prošlog mjeseca jer nije otkrio dijagnozu raka i naknadne hospitalizacije u decembru i januaru. On tada nije obavijestio ni predsjednika DŽozefa Bajdena.

Neki istaknuti republikanci, uključujući bivšeg predsjednika Donalda Trampa, pozvali su da se Ostin ukloni sa posla.

Incident je nanio štetu Bajdenu, a Ostin se izvinio tokom televizijske konferencije za novinare. On bi trebalo da svjedoči pred Kongresom 29. februara o ovoj situaciji.

Bajden, demokrata, rekao je da ima povjerenja u Ostina uprkos tome što se saglasio da je ministar odbrane napravio propust

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()