Netanyahu posjetio granicu s Libanom i poručio da je Izrael spreman na "snažnu akciju"

akođer je dodao da pravi grešku "svako ko misli da će nas povrijediti i da ćemo sjediti skrštenih ruku"

05.06.2024. 13:42
  • Podijeli:
benjamin netanijahu Gil Cohen-MagenPool Photo via AP tanjug-664b75f204a04.webp Foto: Gil Cohen-MagenPool Photo via AP Tanjug

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu bio je u obilasku sjeverne granice Izraela s Libanom, gdje je rekao da je Izrael spreman da preduzme snažnu akciju.
"Na početku rata rekli smo da ćemo vratiti sigurnost i na jug i na sjever - i to ćemo i učiniti", rekao je Netanyahu nakon sastanka sa sigurnosnim snagama i vatrogascima stacioniranim u tom području, prenose izraelski mediji Arutz Sheva.

Također je dodao da pravi grešku "svako ko misli da će nas povrijediti i da ćemo sjediti skrštenih ruku".

Ova granica česta je meta napada projektilima i bespilotnim letjelicama s obje strane. To je prisililo desetine hiljada ljudi da se evakuišu iz pograničnih zajednica.

Posljednjih dana, dijelovi šume zapalili su se na sjeveru Izraela zbog baraža raketa Hezbolaha.

Neprijateljstvo između dvije strane dostiglo je najveći nivo od 2006. godine kada su ratovali, a mnogi strahuju da bi se zbog toga sukob na Bliskom istoku mogao proširiti nakon što je 7. oktobra prošle godine počeo rat između Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()