Nestalog dječaka pronašli nakon 8 mjeseci na drugom kraju zemlje

U januaru je FBI objavio plakat s dječakom kao nestalom osobom

22.02.2023. 17:55
  • Podijeli:
Policija_SAD_Paul Pelosi_napad_Foto Reuters-1667029586495.webp Foto: Reuters

U januaru je FBI objavio plakat s dječakom kao nestalom osobom.

Dječak koji je sredinom juna nestao u saveznoj državi Vašington pronađen je živ i zdrav u Misouriju. 

Nisu mogli locirati dječaka

Breadson John se vodio kao nestali od 17. juna. Tada je policija došla u njegov dom u Vankuveru zbog socijalne provjere vezane za kriminalističku istragu. Dječaka ondje nisu zatekli pa su prijavili njegov nestanak.

Od tada su policajci pokušali kontaktirati nekoliko članova Bredsonove porodice. Policija u Vankuveru rekla je da nisu mogli locirati dječaka, a članovi porodice nisu htjeli dati informacije o tome gdje se on nalazi. 

Podnesene prijave

Podnesene su i prijave protiv bake i djeda zbog ometanja procesa dodjele starateljstva. Inače, baka i djed bili su posljednji poznati dječakovi staratelji prije nego što je nestao.

U januaru je FBI objavio plakat s dječakom kao nestalom osobom.

Breadson je pronađen u petak, uz pomoć šerifa i njegovih zamjenika u okrugu Jasper (Misouri), saopštili su iz FBI-a.

Istražitelji su uspjeli utvrditi da je u avgustu odveden u Missouri, navodi se u saopštenju. Još nije jasno kako je tamo dospio i što je ondje radio od juna. Trenutno ga je preuzela socijalna služba, koja će ga vratiti u Vankuver.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()