Nepoznata bolest: Hospitalizirano 95 učenica na zapadu Kenije

Prema izvještajima lokalnih medija, učenice navodno boluju od bolesti koja im je paralizirala noge, zbog čega većina njih ne može hodati

08.10.2023. 07:45
  • Podijeli:
kenija_boelst_anadolija 1-651d50b304515.webp Foto: Anadolija

Oko 95 učenica u zapadnoj Keniji hospitalizirano je zbog misteriozne bolesti, što je dovelo do zatvaranja škole na neodređeno vrijeme, javlja Anadolija.

Zvaničnici su rekli da je 95 učenika srednje škole za djevojčice, koja se nalazi 374 kilometra sjeverozapadno od Nairobija, hospitalizirano zbog bolesti koja je zahvatila tu instituciju. Još nije poznato o kojoj bolesti je riječ.

Prema izvještajima lokalnih medija, učenice navodno boluju od bolesti koja im je paralizirala noge, zbog čega većina njih ne može hodati.

Odluka o zatvaranju škole donesena je nakon sastanka školske uprave i zvaničnika Ministarstva obrazovanja.

Iz škole je navedeno da će stotinama pogođenih učenika biti dozvoljen povratak u školu nakon što se situacija pažljivo procijeni i poduzmu neophodne mjere.

Tačna priroda misteriozne bolesti je nepoznata, ali zdravstveni zvaničnici su rekli da su uzorci krvi oboljelih učenica poslani u laboratorije Kenijskog instituta za medicinska istraživanja (KEMRI) kako bi se utvrdila priroda i porijeklo bolesti, kao i da se razviju odgovarajući protokoli liječenja.

Pozvali su roditelje učenica da budu na oprezu i pažljivo prate zdravlje svoje djece, jer zdravstveni službenici rade na identifikaciji uzroka bolesti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()