Nema kraja lošim vijestima za Rusiju danas: Srušio se vojni avion, u njemu bilo 15 ljudi

Očevici tvrde da je zrakoplov počeo gorjeti još u zraku, a prema prvim informacijama srušio se dva kilometra od aerodroma

12.03.2024. 13:15
  • Podijeli:
iljušin 76 profimedia-65f036dd8c348.webp Foto: Profimedia

Tokom redovnog leta u ruskom gradu Ivanovu, 250 kilometara od Moskve, srušio se vojni transpiortni avion Iljušin II-76.

Očevici tvrde da je zrakoplov počeo gorjeti još u zraku, a prema prvim informacijama srušio se dva kilometra od aerodroma.

Prema informacijama ruskih medija poginulo je 12 ljudi, a Ministarstvo odbrane objavilo je da je u avionu bilo 15 osoba, a službene potvrde o broju poginulih još nema.

“Oko 13:00 po moskovskom vremenu, prilikom polijetanja, vojni transportni zrakoplov Il-76 srušio se u Ivanovu. U njemu je bilo osam članova posade i sedam putnika. Prema prvim informacijama, uzrok katastrofe je požar na jednom od motora”, napisali su.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()