Nasukao se brod u Sueckom kanalu

Incident se desio južno od Port Saida

09.01.2023. 08:44
  • Podijeli:
brod-ziratice2-anadolija.jpg

Teretni brod nasukao se danas u egipatskom Sueckom kanalu, saopštila je servisna kompanija zadužena za ovaj pomorski prolaz.

Brod "MV Glori" nasukao se nedaleko od grada Kantara, u provinciji Ismailija. Brodovi tegljači pokušavaju da ponovo pokrenu teretno plovilo.

Prema satelitskim podacima o pomorskom saobraćaju, incident se desio u dijelu Sueckog kanala sa jednosmjernim saobraćajem, južno od Port Saida u Sredozemnom moru.

Portparol uprave Kanala odbio je da komentariše ovaj slučaj i rekao da će biti objavljeno saopštenje.

Zajednički koordinacioni centar registrovao je "MV Glori" kao brod natovaren sa 65.000 tona kukuruza koji se transportuje iz Ukrajine u Kinu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()