Napeto: Jermenska vojska iz minobacača gađala azerbejdžansku vojsku

Tenzije na azerbejdžansko-jermenskoj granici pojačale su se od 10. maja

15.05.2023. 07:29
  • Podijeli:
nagorno-karabah jermenija azerbejdžan profimedia.jpg Foto: Profimedia

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo je da su pozicije azerbejdžanske vojske napadnute iz minobacača.

"Jermenska vojska je, sa pozicija u blizini naselja Jenikend, otvorila vatru minobacačima kalibra 60 milimetara ka pozicijama azerbejdžanske vojske u naselju Denirčidam", navelo je Ministarstvo iz Bakua, prenio je TASS.

Tenzije u oblasti Zodski na azerbejdžansko-jermenskoj granici pojačale su se od 10. maja.

Prema ranijem saopštenju Ministarstva odbrane Azerbejdžana, dva azerbejdžanska vojnika su ubijena, a jedan je ranjen u sukobima.

Dvije zemlje su u pregovorima o mirovnom sporazumu o okončanju višedecenijskog sukoba oko Nagorno-Karabaha, regiona koji je međunarodno priznat kao dio Azerbejdžana, ali je naseljen uglavnom Jermenima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()