Napadi se nastavljaju: Izraelski vojnici upali u kuće Palestinaca

Ubijena dva muškaraca, izvjestila palestinska novinska agencija

10.05.2023. 08:10
  • Podijeli:
palesticni-anadolija.jpg

Samo dan nakon što je 15 Palestinaca, uključujući četvero djece, ubijeno u izraelskom raketnom napadu na Gazu, dogodila su se nova ubistva.

Ministarstvo zdravlja identificiralo je ubijene muškarce kao Ahmada Jamala Assafa (19) i Warani Walida Qatanata (24), kojih su ubili izraelski vojnici u gradu Qabatiya, južno od Jenina, izvijestila je u srijedu palestinska novinska agencija WAFA.

Svjedoci su izvijestili da je izraelski vojnici "upali u grad i provalili u nekoliko kuća, pretražili ih i opljačkali", izvijestila je WAFA.

"Tokom napada, vojnici su otvorili vatru na automobil ubivši dvije osobe i ranivši treću", navodi novinska agencija.

Korisnici društvenih mreža u gradu su također izvijestili da izraelske snage vrše racije u kućama i zaustavljaju automobile na ulicama.

U saopćenju izraelska vojska tvrdi da je ubijeni pucao na vojnike iz vozila i da je ubijen uzvratnom vatrom. Na mjestu događaja pronađena je jedna jurišna puška M-16 i pištolj, navodi se u saopštenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()